Lněná proteinová mouka zlatá 200 g

Kód: 39
32 Kč
Skladem

Len obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin. Mimo toho obsahuje také vysoké množství bílkovin a vysoké procento rozpustné i nerozpustné vlákniny. Najdeme v něm i sacharidy, vitamíny B, C, E a K a velké množství minerálních látek. Je přirozeně bezlepkový. 

Semínka lnu zlatého mají oproti lnu hnědému jemnější oříškovo máslovou chuť. Z pohledu výživových a prospěšných látek není mezi těmito variantami velký rozdíl. Lněné semínko je bohaté na nenasycené mastné kyseliny, na vlákninu, vitamíny, minerály a slizové látky. Dokáže vázat velké množství vody a tím zvýšit mnohonásobně svůj objem. 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Lněná proteinová mouka zlatá

je vyrobena z jemně pomletého lněného semínka, nejprve zbaveného oleje lisováním za studena. Taková mouka je odtučněna částečně, i po odtučnění obsahuje okolo 10% tuku a uchová si tak své výživné látky. Je důležité, aby lněná mouka byla konzumována čerstvá. 

Lněná mouka se vyznačuje svou vysokou absorbcí tekutiny a vynikající bobtnavostí. Je vhodná pro zahušťování, má dobré pojivové vlastnosti. Má oříškovo-máslovou příchuť.

Lněná mouka obsahuje vysoký obsah proteinu, hořčíku a vlákniny. Vhodná je na pečení i vaření, zahušťování, do studené i teplé kuchyně jako přísada do müsli, kaší, jogurtů, míchaných nápojů. 

 

_______________________________________________________________________________________________

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota..........338 kcal/ 1420 kJ

Tuky...........................................................14 g
   z toho nasycené mastné kyseliny..........1,4 g
Sacharidy.....................................................9 g
   z toho cukry...........................................1,9 g
Bílkoviny....................................................30 g
Sůl...............................................................0 g






Skladovat v chladu a suchu.

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
Hmotnost: 0.212 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: