- 220 g mandlové mouky
- 80 g cukru krupice
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 lžička citronové kůry
- 1 1/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 větší vejce
- Moučkový cukr na obalení
Postup:
- Předehřejte troubu na 165 °C
- Ve větší míse smíchejte mandlovou mouku, cukr, jedlou sodu, citronovu kůru a citronovou šťávu.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh, opatrně ho přidejte do mandlové směsi a vypracujte těsto.
- Lžící odebírejte kousky těsta, vyválejte z nich kuličku a tu obalte v moučkovém cukru.
- Cukroví vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 14-16 minut, dokud nejsou kuličky mírně zlatavě hnědé.