Linecké cukroví pečeme hlavně na Vánoce, ale tato varianta s makovou moukou je táááák dobrá, tak proč si ho neupéct i během roku :-)
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g makové mouky
- 200 g másla nebo Hery
- 100 g práškového cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky citronové kůry
- 1 lžička prášku do pečiva
- džem - dle chuti
Suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do ledničky.
Odleželé těsto dáme na pomoučenou desku a vyválíme na 3 - 4 mm.
Vykrájíme oblíbené tvary, nezapomeňte do každého druhého udělat dírku.
Vyskládáme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 7-10 minut.
Počkáme až cukroví vychladne. Poté spodní stranu potřeme džemem a přilepíme na ni vrchní stranu s dírkou.
Na závěr posypeme moučkovým cukrem.